Таблетки за отслабване – помагат ли добавките за отслабване?

Таблетки за отслабване – помагат ли добавките за отслабване?

Написан от: b.karamiteva Публикувано на: ROOT Създадено на: 2018-04-12 Прегледи: 108 Коментари: 0

Продуктите за отслабване могат да ускоряват горенето на мазнините – още при вземането на решението „ще отслабвам“, шансът да се сблъскате с дефицитно състояние по отношение на необходими за тялото Ви вещества е голям. Между другото, тези витамини и минерали, които присъстват и в хранителните добавки, за които говорим, участват непосредствено в редица обменни процеси, включително и в разграждането на мазнините и отслабването.

Таблетки за отслабване – помагат ли добавките за отслабване?

Хранителни добавки за отслабване“ – в крещящите реклами за чудото на прахчетата и таблетките малко хора вече вярват. Има ли добавки, които наистина помагат за отслабване?

Хранителните добавки могат да направят процеса на отслабване по-ефективен и комфортен за насМоже и да съществува продукт, който може да помогне за отслабване без да променяме режима си на хранене и начина си на живот като цяло. Но при това, много лекари съветват отслабващите да пият ту магнезий, ту желязо, ту капсули с рибено масло. Помагат ли добавките за отслабване?

За начало нека си представим хранителния режим на човек, който живее в голям град: рафинирана храна, полуфабрикати, култивирани в изкуствени условия плодове и зеленчуци… С тези хранителни продукти не е възможно организмът ни да получи необходимите му вещества. Количеството на микроелементи в съвременните продукти е минимално. Не случайно броят на хората, които страдат от дефицит на един или друг минерал, витамини и макроелементи, расте с всеки ден. Статистиката сочи, че от такъв дефицит в момента страда 1/3 от населението на планетата.

Още един факт – еволюционно ние сме програмирани да поемаме голямо количество калории – 4 хиляди за жените и 6 хиляди за мъжете. Това е програмирано още в онези времена, когато сме дишали чист въздух, хранели сме се с натурална храна, пили сме чиста вода и сме ходели по 15-20 км на ден. Днес не можем да си позволим да ядем много – храната е прекалено мазна, никога няма да отслабнем. А това значи, че няма как да получим необходимите ни елементи.

Защо да използваме хранителни добавки при отслабване?

Хранителните добавки могат да направят процеса на отслабване по-ефективен и комфортен за нас. Какво могат те?

  • Продуктите за отслабване могат да ускоряват горенето на мазнините – още при вземането на решението „ще отслабвам“, шансът да се сблъскате с дефицитно състояние по отношение на необходими за тялото Ви вещества е голям. Между другото, тези витамини и минерали, които присъстват и в хранителните добавки, за които говорим, участват непосредствено в редица обменни процеси, включително и в разграждането на мазнините и отслабването. При техния дефицит мазнините ще се топят много по-бавно.
  • Таблетките са отслабване понижават апетита – при недостиг на микро и макроелементи първото, което „идва на ум“ на нашия организъм е да се опита да си ги „вземе“ от храната. От тук идва и постоянното чувство за глад и желанието да изядем всичко, което ни видят очите… ако прибавим и емоционалния глад, който често е свързан с определени витамини микроелементи, картинката става трагична.
  • Добавките за отслабване извеждат токсините – изгарянето на мазнините провокира изхвърлянето в кръвта на много голямо количество токсини. Витамините участват активно в тяхното неутрализиране. При отслабване, за обезвреждането на потенциално опасните за организма вещества, те са необходими в много по-голяма степен от нормалното.
  • Хранителните добавки за отслабване компенсират съпътстващите заболявания – наднорменото тегло често се съчетава с други проблеми, например със захарен диабет. В този случай е необходим голям комплекс от витамини, за да се запаси нормалното подхранване на всички тъкани на фона на високата кръвна захар.

Продуктите за отслабване могат да ускоряват горенето на мазнините.

Какви хранителни добавки се препоръчват за отслабване?

Най-често, на желаещите да отслабнат, им се препоръчват комплексни хранителни добавки. Какви вещества обикновено влизат в състава на такъв тип добавки, подпомагащи отслабването?

  • Желязо – при неговия дефицит кръвта не може да пренася нужното количество кислород, а това значи, че скоростта на метаболизма ще е понижена. Не винаги е лесно да си набавяме необходимото желязо, особено ако се ограничаваме или напълно се лишаваме от консумацията на червено месо и субпродукти.
  • Магнезий – участва в образуването на мускулни влакна. А както знаем, колкото по-големи са мускулите ни, толкова по-бързо се горят мазнините – естествен метод за отслабване. Освен това, магнезият участва в провеждането на нервните импулси. При неговия дефицит ние усещаме тревожност, напрежение, неудовлетворение и често се опитваме „да изядем“ тези емоции.
  • Хром – той е препоръчителен на всички, които обичат сладкото. Този микроелемент стимулира обмена на въглехидратите, благодарение на което се поддържат постоянните нормални нива на глюкозата в кръвта. Няма да Ви се яде толкова сладко, а и по принцип желанието да хапнете нещо ще отстъпи на втори план. Така целта към отслабването ще се приближи в пъти до вас.
  • Омега-3 мастни киселини – достатъчното количество на тези вещества при отслабване ще помогнат да намалим тягата си към мазната храна като цяло. Освен това, продуктите с омега-3 са много действени при отслабване, защото стимулират топенето на мазнините.