Витамин Б12 500 мкг 110 таблетки | 21st Century

Витамин Б12 е един от най-важните витамини от групата B и за това 21st Century са се погрижили да създадат такъв продукт. Дефицит на Витамин В12 се наблюдава при доста хора, но трябва да знаете, че недостигът му може да доведе до анемия. Повече внимание занабавянето на този витамин трябва да обърнат вегетарианците. За да укрепите здравето си обърнете специално внимание на витамин Б12. 21st Century създават един висококачествен продукт Витамин Б12 500 мкг 110 таблетки с висока ефективност и много ползи за организма на супер цена.  

За Витамин B12?

Vitamin B12 е познат още под наименованието цианокобаламин и както вече споменахме спада към групата на B-витамините. Витамин В12 има много важно действие и то е да подпомага образуването на червените кръвни телца и да подпомага синтеза на ДНК. Този витамин има грижата да запази здравословното състояние на вашата нервна система. Витамин Б12 подобрява усвояването на аминокиселините. Това е много важно тъй като при липсата на достатъчно витамин В12 в организма, много аминокиселини не могат да функсионират и да се усвояват правилно. 

Витамин Б12 не се открива в много хранителни продукти от растителен и животински произход и за това е трудно да си го осигурим по естествен път. В много малки количества се съдържа в някои микроорганизми, като бактерии, дрожди, водорасли, гъби, морски продукти. Минералът Кобалт стои в основата на този витамин и от там идват и другите му познати имена: кобаламин, кобамид, кобинамид и др. Част от чревните бактерии на човешкия организъм могат да произвеждат сами витамин Б12, но той е в малки количества и това става само в благоприятна чревна микрофлора, обогатена с достатъчно пробиотици. При липсата на този витамин в организма често се появяват симптоми като стомашни проблеми, лошо храносмилане, липса на апетит, нервност, хронична умора, слабост, забавени рефлекси, отнесеност, трудност при концентрация, пребледняване, сърцебиене, слаб пулс и др. Витамин Б12 на таблетки е добре да се приема допълнително от строги вегетарианци, хора, които  злоупотребяват с някои храни и напитки, като месо, животински протеини, алкохол. И на последно място дефицит на витамин Б12 се наблюдава често при пушачите. Витамин Б12 таблетки на страхотна цена подобрява имунната система и чревната дейност - подобрява нормалното функциониране на много системи в организма и взима учстие в регенерирането на клетките и тъканите.

Действие на витамин B12:

 • Витамин Б12 500 мкг 110 таблетки е хранителна добавка с високо качество и изключително полезно действие 
 • Увеличава производството на червените кръвни телца и нервни клетки
 • Помага при бронхиална астма
 • Помага в лечението на атеросклероза
 • Премахва хроничната умора
 • Подобрява функцията на имунната система
 • Подобрява храносмилането и балансира апетита
 • Подобрява състоянието на кожата
 • Витамин Б12 са под формата на удобни и лесни зa поглъщане таблетки

Употреба на Витамин В12:

Приемайте по 1 таблетка дневно с всяко хранене за максимални дневни резултати, или както е разпоредено от медицински специалист. Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Дозировка: 1 таблетка

Състав: Стойност: %ПДД
Витамин В-12 (като цианокобаламин)  500 мкг 8333%
Калций (като калциев карбонат) 100 мг 10%

† %ПДД (DV) на базата на 2000 калории диета.

Други съставки:  Целулоза, стеаринова киселина, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, магнезиев стеарат.
Не съдържа: захар, мая, изкуствени аромати, оцветители или консерванти. Без глутен.
Важно: Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте, ако продуктът изглежда подправен или печатът е счупен. Да се съхранява при стайна температура.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Витамин Б12 500 мкг 110 таблетки | 21st Century

 • Производител: 21st Century Vitamins
 • Код на продукта: Vitamin B-12 500mcg 110 Tablets
 • Наличност: В наличност
 • 20.00 лв.

 • Без данък: 20.00 лв.

Тагове: Vitamin B12, Витамин Б12, атеросклерозa, хронична умора, апетит, кожа, астма