Кои хранителни добавки са ефективни за отслабване?

Не на всеки му се иска да се мъчи с изнурителни диети и дълго да чака заветното отслабване. Фармацевтиката отдавна вече предлага много „чудотворни“ средства за отслабване. И тук ще разберете кои са най-ефективните хапчета за отслабване, които наистина работят и кои изобщо не дават никакъв резултат.

Още повече, даже най-мощните и действени добавки няма да са много ефективни, ако игнорирате основните правила на прием, ако нарушавате хранителния си режим и тренирате наполовина.

Освен това, за успешното премахване на всички излишни мазнини, трябва да се въздейства именно върху мастните клетки. Всички „популярни“ хапчета за отслабване, особено аптечните варианти, или са с много слабо действие, или дават само временни резултати, основно заради диуретичния си ефект или въздействието върху стомашно-чревния тракт. Важно е да разберете, че горенето на мазнините е сложен процес, за който е нужен само комплексен подход и това може да се осигури само от тясна категория хранителни добави за отслабване.

Какъв е принципът на действие на таблетките за отслабване?

Разбира се, таблетките, които помагат за отслабване, не могат да горят самостоятелно мазнините, те само помагат на организма да ги гори чрез потискане на апетита, ускоряване на метаболизма и други ефекти. Нека разгледаме основните групи добавки за отслабване по механизма на действието им.

Аноректици за отслабване. Тези средства са най-силните таблетки за отслабване и наистина дават резултат (макар и кратковременен), защото действат като потискат апетита чрез центъра на засищането в главния мозък. Тоест с този вид таблетки Вашият организъм ще лъже себе си и няма да иска да яде.

Ефектът на потискането на апетита би бил полезен при горенето на мазнините, но само в комплекс с ускоряване на обмена на веществата и поддържане на енергичността. Помнете, че за да отслабнете все пак трябва да се храните, НО правилно и често (4-6 пъти на ден)!

Парафармацевтични и нутрицевтични добавки за отслабване. Това са едни добри хранителни добавки за отслабване, които се отличават една от друга с количеството на съдържащите се в тях действащи вещества. Отслабването с тях се постига чрез постъпването на витамини и минерали в тялото.

Тези таблетки бих били полезни за хората с дефицит на някои витамини и микроелементи, които отговарят за правилната работа на метаболизма. Ако проблемът с излишните килограми не е в това, няма да Ви донесат чак толкова голям резултат.

Слабителни и диуретични продукти за отслабване. Механизмът на този вид средства е понятен – много вода се губи с уринирането и диарията. Но това съвсем не е безопасно за организма, тъй като се губят и електролити и чревна микрофлора.

Тези продукти за бързо отслабване дават резултат за няколко дни, но не горят мазнините! Вие можете да влезете в един размер по-малки дънки заради дехидратирането на организма си, но след още няколко дни водата ще се върне където и е мястото, а измитите минерали от ставите – не!

Целулоза. Този продукт за отслабване може да пречисти корема и да избави тялото от токсини. Плюс това такива продукти помагат и да се намали апетита, защото се раздуват в стомаха и залъгват, че сме сити.

Този вид добавки имат резон, ако наистина е трудно да контролирате апетита си. НО, помнете, че целулозата оказва дразнещо действие върху корема и може да доведе до дисбактериоза. Освен това е доказано, че не винаги чувството на засищане зависи от напълването на корема.

Добавки, изгарящи мазнините. Тези добавки за отслабване са най-ефективните от всички средства за понижаване на теглото. Освен това тази група е най-многобройна и известна. Механизмът на действието на тези добавки е комплексен и се изразява в забързването на обменните процеси, стимулирането на щитовидната жлеза и повишаване на телесната температура.

Това в съчетание с физически тренировки и правилен хранителен режим наистина работи и дава потресаващи резултати.