Как да забързаме метаболизма си, за да отслабнем? – 1 част

Макар че за да поддържаме бързия ритъм на метаболизма е необходимо да водим активен начин на живот, добрият отдих не е по-малко важен: за да се съхранят естествените биоритми, човек трябва да спи около 8 часа.

Може би често чувате думата „метаболизъм“. Но най-вероятно нямате цялостна представа за какво точно става дума.

Под метаболизъм се имат предвид редица физични и химични процеси в човешкия организъм, които имат отношение към изразходването на енергия.

Метаболизмът е тясно свързан с процеси като храносмилането, дишането, поддържането на телесната температура и кръвообращението. Тук ще Ви разкажем как да ускорите метаболитния си ритъмза да можете да отслабнете. Ще Ви кажем и как да постигнете това с помощта на прости натурални продукти за отслабване.

Метаболизъм и отслабване

Основният метаболизъм регулира разхода на калориите в човешкото тяло. Така че промените в метаболизма могат да доведат до набиране или намаляване на теглото, независимо какво ядете.

Точно с това се обяснява фактът, че някои хора ядат малко, но пълнеят. В същото време, когато други не се ограничават в нищо откъм храненето, а остават слаби и стройни.

Добрата новина е, че някои натурални средства за отслабване могат да помогнат в регулирането на метаболизма, без да се отразяват по никакъв вреден начин върху останалите протичащи в организма процеси. Благодарение на това можем да отслабнем и да подобрим храносмилането си.

Освен това контролът върху метаболизма позволява да се защитим от различни разстройства в обмена на веществата, например – болести на щитовидната жлеза и диабет.

Как да ускорим нашия метаболизъм?

  1. Пийте вода!

Този елементарен навик се препоръчва от всички лекари. Това е един отличен начин за забързване ритъма на обмен на веществата. За съжаление не всички могат да възпитат в себе си тази привичка. За да се запази стабилен метаболизма, се препоръчва да се водата да се пие на по малко през целия ден. Пийте сутрин на гладно и преди да си легнете. Освен това водата помага и за прочистването на тялото от токсичните отровни и вредни елементи и предпазва от задържане на течности.

Ако Ви е трудно  да пиете обикновена вода, може да добавите в нея малко лимонов сок или няколко капки стевия. Може да я пиете както студена, така и топла.

Най-важното е винаги да имате под ръка бутилка вода, за да не забравяте да пиете.

  1. Кажете не на заседналия си начин на живот!

Точно заседналият начин на живот е най-големият враг на метаболизма ни. Заради него ние ставаме пасивни и мързеливи.

Ситуацията се усложнява още повече, когато след дълги часове в офиса, си отиваме вкъщи и сядаме пред телевизора или провеждане много часове през компютъра. За да не се случва това, се препоръчва на всеки 30-40 минути да направим пауза и да се раздвижим. Можете да направите няколко упражнения за разтягане или да правите други неща, които изискват движение от Ваша страна.

Може и да Ви се стори, че този съвет е незначителен, но дори и такава дреболия може да се отрази благотворно не само върху обмена на веществата, но и върху цялото Ви здраве изобщо. Освен това се препоръчва да отделяте време за физически упражнения с висока или средна интензивност поне 2-3 пъти седмично.

Какви други съвети можем да Ви дадем за ускоряването на метаболитните процеси в организма Ви, за да отслабнете качествено и безопасно, може да разберете в продължението на статията тук!