Много родители се питат дали детето им се нуждае ежедневно от мултивитамини или кои са най-добрите витамини за деца. Те са загрижени за здравето, растежа, развитието и благосъстоянието на детето си. Те се притесняват, че детето им ще пропусне училище поради болест. 

Или може да си счупи някой крайник, защото участва в много спортове и не получава достатъчно витамин D. Или забелязват, че детето им е уморено, не се фокусира добре, има лош апетит. Има няколко причини, поради които мултивитаминната програма може да окаже положително въздействие върху всичко изброено по-горе и има шест, които дават на родителите толкова необходимото спокойствие!

№ 1 - Те не харесват плодове и зеленчуци, особено тъмнозелените листни видове

Сигурен съм, че родителите не са изненадани от това! Неприязънта към зеленчуци и/или плодове не е необичайна. Всички искаме децата да консумират пъстро разнообразие от плодове и зеленчуци, но някои няма да ядат нищо цветно, освен ако не са бонбони. Витамините, минералите и фибрите в плодовете и зеленчуците са необходими за поддържане на цялостното добро здраве. Ако едно дете не ги яде или е много придирчиво, избирайки да яде само няколко плода и зеленчуци, тогава започването на мултивитаминна програма за деца може да бъде от ключово значение за запълване на хранителните пропуски.

№ 2 - Те не прекарват много време навън

Децата и тийнейджърите често имат недостиг на витамин D. Те прекарват много време на закрито, а когато са навън, носят слънцезащитни продукти (и трябва). Пандемията ограничи още повече заниманията на децата на открито. Какво означава това? Това означава, че те вероятно не получават достатъчно витамин D, което ги излага на риск от скелетни заболявания и различни метаболитни, сърдечно-съдови и автоимунни заболявания

Много родители се питат дали детето им се нуждае ежедневно от мултивитамини или кои са най-добрите витамини за деца. Витамин D се произвежда от кожата при излагане на слънце и може да се получи чрез диета, като обогатени с витамин D млека и портокалови сокове. Ако се обърнете към добавянето на обогатен с витамин D портокалов сок към диетата на Вашето дете, допълнителен бонус е, че портокаловият сок също съдържа витамин С, така че ще подкрепяте и имунната система на детето си!

Слънцето е най-важният естествен източник на витамин D, но излагането на слънце не се препоръчва поради потенциала за развитие на рак на кожата и преждевременно стареене. Най-добрият начин да подпомогнете здравето на детето си е да се уверите, че ежедневните мултивитамини имат правилното количество витамин D.

№ 3 - Те често са с под/наднормено тегло 

Някои деца натрупват твърде много килограми от неправилното хранене. Дистанционното обучение позволи на много от децата да прехапват между часовете бърз снакс или друга нездравословна храна. Съчетайте това с това да стоят до твърде късно и да ядат през нощта и лесно можете да видите как килограмите могат да се натрупат.

От друга страна, някои деца са отслабнали, тъй като храненето е било извън графика или те са били по-малко активни, допринасяйки за намаляване на апетита. Или прекомерното наддаване на тегло, или лошото наддаване показват, че в диетата вероятно липсва подходящ баланс на хранителни вещества. Витамин С дъвчащи таблетки могат да бъдат добър и здравословен заместител на поне една от тези бързи закуски през целия ден.

№ 4 - Често са болни от инфекции на горните дихателни пътища

Децата обикновено получават поне 6-8 респираторни инфекции годишно, особено по-малките деца. Подкрепата на имунната система е много важна стъпка за намаляване на честотата на респираторните инфекции. Лошата диета може да наруши функцията на имунната система, което води до повишен шанс детето Ви да се разболее. 

Всички ние се нуждаем от добре балансирана диета с разнообразни плодове и зеленчуци. Те служат като добри източници на витамин С, витамин D, цинк, селен, витамини от група В и желязо, само за да споменем някои от витамините и минералите, за които е известно, че са важни за подпомагане на имунната функция.

№ 5 - Трудно им е да се фокусират

Всички родители искат да подкрепят способността на детето си да се фокусира и да обръща внимание всеки ден. Доброто хранене е от ключово значение за детето, което се представя най-добре, в училище и извън училище. Ако децата ядат преработени нездравословни храни с високо съдържание на захар, вместо храни с голяма хранителна стойност, кръвната им захар се променя и им липсват подходящи хранителни вещества, така че способността им да функционират в най-добрия случай е нарушена. 

Освен това за фокус, внимание, памет и настроение е важно да се консумират храни, които съдържат фосфатидилсерин. Този фосфолипид е компонент на клетъчните мембрани и подпомага клетъчната сигнализация. Той също така действа антиоксидантно помага за намаляване на ефектите на опасните свободни радикали в организма. Той се съдържа в месо от органи като пилешки дроб и говежди черен дроб, яйца, бял боб и соеви продукти. Въпреки че е трудно да получите достатъчно от това важно хранително вещество, ежедневната добавка може да увеличи този компонент от диетата на Вашето дете.

№ 6 - Изхожданията им са трудни и редки

Ако едно дете има проблеми с изхождането, вероятно е в диетата му да няма здравословно разнообразие от хранителни вещества и фибри, пребиотици и пробиотици. Запекът засяга и апетита, което допълнително влошава хранителния прием. Добавянето на богата на хранителни вещества ежедневна мултивитаминна програма, която съдържа инулин, естествено разтворимо влакно, което действа като пребиотик, ще помогне за преминаването на изпражненията, облекчавайки безброй симптоми на запек.

Витамини за деца

Всички родители искат да осигурят правилно хранене на децата си, за да растат и да процъфтяват, но това често е предизвикателство. Повечето деца не се хранят перфектно всеки ден. 

Добрата новина е, че родителите могат да облекчат значителен източник на собствения си стрес и безпокойство, като предоставят на децата си естествена, научно подкрепена, одобрена от лекарите дневна витаминна програма, базирана на здравните цели на детето. Това безпроблемно запълва пропуските в диетата на детето и ще поддържа здрава имунна система, като същевременно поддържа настроението, фокуса и вниманието и храносмилането. 

Понякога децата ще имат проблеми с поглъщането на детски витамини в капсули. За да се опрости това, 21st Century предлагат витамин С, витамин D и други под формата на гумени дражета.